Efteling wint in Amerika een prijs voor Symbolica

In Efteling by RutgerLeave a Comment

Olaf Vugts, de man van nevelig nat, heeft dit weekend een prijs in ontvangst mogen nemen voor Symbolica. De zogenaamde Thea Award wordt elk jaar uitgereikt door de TEA (Themed Entertainment Association), de organisatie waarin ontwerpers en ontwikkelaars van attractieparken en themalocaties wereldwijd zijn verenigd.

Symbolica is in juli 2017 geopend en is sinds dat moment één van de populairste attracties van het park. Het was de grootste investering van het park: 35 miljoen euro.

De jury meldt in haar juryrapport: “Symbolica is een attractie van wereldformaat, waarin op een innovatieve wijze een verhaal tot leven komt. Dit wordt gecombineerd met een verbazingwekkende creativiteit, verbeeldingskracht, vakmanschap, gedetailleerde thematisering, levensechte animatronics en een trackless vervoersysteem waardoor de voertuigen alle kanten op kunnen bewegen.”

Reactie Efteling

“We hebben de afgelopen maanden veel enthousiaste reacties van onze gasten gekregen en deze prijs en de lovende woorden van onze vakgenoten, is een extra kroon op ons werk”, aldus Olaf Vugts.

Geschiedenis van Thea Awards

De Efteling ontving slechts drie keer eerder in haar ruim 65-jarige bestaan een Thea Award. Villa Volta (1997) was meer dan 20 jaar geleden de enige Efteling-attractie die bekroond werd. Daarnaast ontving de Efteling een Thea Award voor de watershow Aquanura (2012). In 2004 werd de Efteling uitgeroepen tot winnaar van de Thea Classic Award voor het feit dat het park al meer dan vijftig jaar succesvol was.

 

Deel met vrienden:
Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!