Komt de nieuwe achtbaan in de Efteling niet ergens anders?

In Efteling by RutgerLeave a Comment

Onlangs heeft een bekende pretparkwebsite bekend gemaakt dat de Efteling in 2020 een nieuwe achtbaan gaat plaatsen. De achtbaan zal volgens de website geplaatst worden in het nieuwe gebied wat tot Reizenrijk zal behoren. Verschillende landelijke nieuws media hebben dit nieuws overgenomen. Maar klopt dit wel? 

Een achtbaan leverancier heeft aan de bekende pretpark website verklaart in 2020 een nieuwe achtbaan te willen openen in het park. Ze schrijven dat deze achtbaan in het nieuwe gebied geplaatst zal worden.  Bij het geschreven artikel hebben ze een foto gebruikt van een Intamin achtbaan. De site wil op deze manier vaak al wel een hint weggeven van de leverancier, maar zeker weten we het niet.

Maar komt de nieuwe achtbaan wel echt in Reizenrijk?

“De nieuwe attractie wordt geen kleintje, maar zeker geen zestig meter hoog en ook niet schreeuwerig”. Dat is wat Fons Jurgens in januari dit jaar verklaarde aan het Brabants Dagblad over de attractie die geopend wordt op het nieuwe gebied van Reizenrijk . De Efteling heeft aangegeven dat ze het nieuwe gebied in 2020 willen openen. Enkel is een vervroegde bouwstart onlangs geannuleerd

Wat wij weten, is dat ook de Bob aan het einde van zijn levensduur begint te komen. Nu is deze bobslee achtbaan heel toevallig gebouwd door… je raadt het al, Intamin. De kans dat de nieuwe achtbaan een vervanger wordt van de Bob is dus ook aanwezig. Zeker omdat de Efteling laat zien dat ze de baan van de Python ook zonder moeite vervangen. 

 

Deel met vrienden:
Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!