Wederopbouw Python vordert

In Bouw update, Efteling by RutgerLeave a Comment

De Efteling is al enige tijd bezig met de wederopbouw van de Python. Het park heeft de baan sinds 1981 in gebruik genomen, waar het bij de opening één van de heftigste banen van Europa was.

Het park in Kaatsheuvel heeft onder andere door de leeftijd besloten de achtbaan voor een groot deel af te breken en opnieuw op te bouwen. De baan is door de jaren heen verouderd en vertoonde steeds meer problemen.

Enkel het station, de eerste bocht, lift-hill en first-drop zijn blijven staan. De rest van de baan is ondertussen afgebroken en wordt op dit moment weer opnieuw opgebouwd. De lay-out van de baan is lichtelijk aangepast, enkel zal de doorsnee bezoeker deze aanpassingen niet opmerken. Zo is bijvoorbeeld de aanloop op de bocht die na de twee loopings volgt, aangepast. Die aanpassing zorgt dat de bezoekers soepeler door de baan zullen bewegen en de zogenaamde ‘Python-tik’ zal verdwijnen. De beroemde dubbele kurkentrekker en helix zullen ook in de vernieuwde Python terugkomen.

Als alles volgens planning verloopt, gaat de Python 31 maart weer open voor het publiek. In de dagen daar voor zal er uitgebreid getest worden. 
 
 

Deel met vrienden:
Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!