8 nachtmerries voor pretparkfans

In Lijstjes by RutgerLeave a Comment

De naam pretpark wordt niet voor niets gebruikt als algemene benaming van een plek waar mensen vooral plezier zullen beleven. Toch heeft iedere pretparkfan angst voor bepaalde situaties tijdens het bezoek aan een pretpark. Daarom vandaag voor jullie: 8 nachtmerries voor pretparkfans.

1. Lange wachtrijen

Wij als pretparkfans hebben nu eenmaal de behoefte om bij de opening van een nieuwe attractie als één van de eerste een ritje te maken. We hebben de bouw al zo lang moeten volgen. Maar ja, wij zijn natuurlijk niet de enige. Dit heeft als gevolg dat er vaak een veel te lange wachtrij staat… Wat een ellende.

Afbeeldingsresultaat voor lange wachtrij pretpark

2. Attracties in storing

Dan heb je jezelf eindelijk over gehaald om in de wachtrij te stappen, stopt het themamuziekje. Iedereen kijkt verbaasd om zich heen tot een medewerker omroept dat de attractie een technische storing heeft. Nou reken dan maar meteen een halfuur extra wachten. Daar gaat je tijd.

3. Gasten die een foto met flits maken in een darkride

Als voorbeeld nemen we even Fata Morgana in de Efteling. Dit is echt een prachtige attractie waarbij je door verschillende mysterieuze scenes heen vaart. Je waant je echt in een andere wereld. Totdat de bezoeker voor je zijn camera pakt en bij elke scene een foto mét flits moet maken. Weg magie. 

4. Mensen die voordringen in de wachtrij

Je hebt in bepaalde parken wel eens wat volk lopen *ahum Walibi ahum* waarbij bezoekers denken dat ze het recht hebben om voor te kunnen dringen. Ja oke, dat kan ook met Fastlane, maar daar moet je voor betalen. Ook zonder te betalen schuiven jongeren wel eens heel vervelend voor. Stop daar gewoon mee.

5.  Van die groepen die niet even aan de kant gaan op smalle paden

Niet alle paden zijn even breed in een pretpark. Dat betekent dat men zich soms even moet aanpassen en niet met 6 man breed kan blijven lopen. Niet iedereen begrijpt dat waardoor je als tegenligger wel eens de berm in gedrukt wordt. uugghh.

6. Regen

Piet Paulusma heeft het niet altijd bij het juiste eind. Alleen je hebt soms van die dagen dat het maar niet stopt met regenen. Het mag dan wel rustiger zijn, leuk is anders.

Afbeeldingsresultaat voor regen pretpark

 

7. Asociale bezoekers

Kauwgom stukje hier, krasje daar, troep op de paden. Ja, het is erg moeilijk om je te gedragen. 

8. De trage medewerkers

Zelf zou ik het als uitdaging zien om ze snel mogelijk een achtbaantrein uit het station te laten vertrekken. Deze insteek heeft dan niet elke pretpark medewerker. Man wat kunnen ze soms enorm traag werken.

Dit waren de lijstjes weer voor deze week. Fijn weekend!

Deel met vrienden:
Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!