Diamond Themepark Awards 2016

In Nieuws by Nick Meijer

De Diamond ThemePark Awards is toe aan alweer de zesde editie. Het initiatief van websites Parkworld.be en Pretparkbeest.be gaat jaarlijks op zoek naar de de meest populaire pret-, water- en dierenparken. Traditioneel volgt er een plechtige uitreiking van de awards in een gastpretpark, dit jaar is dit het Nederlandse Walibi Holland.

In de zesde editite van deze awards wordt er jaarlijks door ruim 40.000 mensen gestemd in 20 verschillende categorieën. Dit jaar zijn er exclusief de fansites 52 parken genomineerd in verdeeld over Nederland/Belgie en Europa.

De categorieën dit jaar zijn:
Voor de regio België en Nederland:
– Beste Pretpark
– Beste Thrill-park
– Meest Kind-vriendelijke park
– Beste Achtbaan
– Beste Attractie (niet-achtbaan)
– Beste Dierentuin
– Mooiste Dierenverblijf
– Mooiste Geboorte
– Beste Beleving in de zoo
– Beste Waterpark
– e-Award (BeNe)
– Mooiste Park
– Beste Show
– Best F&B
– Beste Halloween

Voor Europa:
– Beste Pretpark
– Beste Achtbaan
– Beste Attractie (niet-achtbaan)
– Beste Nieuw 2015
– Beste Fan Made Movie

Een aantal parken hebben veel nominaties mogen ontvangen. Zo hebben de Efteling en de Plopsa parken 15 nominaties weten binnen te slepen, Toverland 12, Bellawearde 11, Walibi Belgium 10 en het gast park van dit jaar Walibi Holland heeft 9 nominaties.

Genomineerd 2016Ook wij hebben dit jaar een nominatie mogen ontvangen de Diamond Themepark Awards in de categorie “Beste Fan Made Movie”. Check onze video onderaan het nieuwsbericht. Het stemmen op alle categorieën is ondertussen gestart. Voor het stemmen en nog meer informatie kan je terecht op Diamond Themepark Awards. Stemmen op jouw favorieten kan tot en met 29 februari.

 

Onze deelname:

Nick Meijer

Nick Meijer

Naast het beheren van deze website en het schrijven van artikelen bezoek ik natuurlijk graag de pretparken zelf. Mij zal je voornamelijk vinden in Walibi Holland, waar ik ook een abonnement voor heb. Naast de pretparken bezoek ik met enige regelmaat een hardstyle feest.
Nick Meijer

Latest posts by Nick Meijer (see all)