Wat is er nieuw in 2018?!

In Nieuws by RutgerLeave a Comment

De winter is weer voorbij, de dagen worden langer en het word langzaam maar zeker ook weer wat warmer. Sommige mensen noemen het lente kriebels. Ik noem het pretpark kriebels. Maar wat is er nieuw in 2018?

Het paasweekend is traditioneel het openingsweekend van de meeste Nederlandse pretparken. Na een winterstop zullen parken als Hellendoorn en Walibi haar deuren weer openen voor de bezoekers. En man wat hebben we er weer lang op moeten wachten. Ja oké, we konden natuurlijk wel in de winter naar De Efteling, en de Wintertraum van Phantasialand is absoluut ook geen straf, toch is het fijner als straks alles gewoon weer open is!

Dit jaar openen er weer genoeg nieuws in de pretparken. Dit kan een attractie zijn, maar ook een verbouwing. Daarom hebben wij even een paar bijzondere projecten op een rijtje gezet!

Tweestryd Wildlands 

De Emmense Adventure Zoo opent dit jaar een bijzondere Family-Duel-Boomerang achtbaan. De precieze openingsdatum is nog niet bekend, wel word er al volop getest. Ook de omgeving van de achtbaan zal mooi aangekleed worden en er zal ook een duidelijke verhaallijn zijn. 

Python Efteling

Deze winter is de Efteling druk bezig geweest met het afbreken en opnieuw opbouwen van een groot deel van misschien wel de bekendste achtbaan van Nederland: De Python. Door de verbouwing zal de baan een stuk soepeler worden en kan ‘ie weer een aantal jaren mee!

Avalon Toverland

Op 7 juli dit jaar opent Toverland een compleet nieuw themagebied met een bijzonder hoogtepunt: Een B&M Wingcoaster! Tevens opent er ook een magische boot tocht die dwars door het nieuwe thema gebied heen gaat. Toverland hoopt met deze investering dat de bezoekersaantallen blijft groeien.

Nieuwe entree voor Toverland en Slagharen

Beide parken nemen dit jaar een nieuwe entree in gebruik, Toverland zelfs een geheel nieuw entree gebied. In Slagharen word er ook nog een tunnel aangelegd waardoor de gasten van het park veilig van en naar de parkeerplaats kunnen lopen.

Aanpassingen in Walibi Holland

Het park in de polder opent dit jaar niets bijzonders. Wel zal het park steeds meer een festival-thema krijgen. Dit valt bij de opening onder andere al te zien in de Mainstreet. Volgend jaar gaat Walibi knallen:  in 2019 opent de door RMC verbouwde Robin Hood.

 

 

 

Deel met vrienden:
Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!