Max & Moritz, een goede keuze?

In Nieuws by RutgerLeave a Comment

Op de plek waar De Bobbaan is begonnen aan zijn laatste ritjes, zal vanaf 2020 een nieuwe achtbaan verreizen: Max & Moritz, een MACK Powerd Coaster. Maar doet de Efteling er goed aan om juist een Powerd Coaster de Bob te laten vervangen?

De Bob is een unieke attractie van Intamin. De fabrikant fabriceert helaas niet meer (onderdelen van) deze achtbaan, wat het onderhoud steeds duurder en moeilijker maakt. De Efteling heeft gekozen om een dubbele kinderachtbaan te bouwen die elektrisch wordt aangedreven.

Kijkend naar het doel van de Efteling, om meer dan 7 miljoen bezoekers te verwelkomen rond 2030, is het een slimme keuze. Doordat het een dubbele achtbaan is, is de capaciteit een stuk hoger dan bij de huidige bobbaan.

De Efteling wilt betoveren. Maar lukt dat met een MACK powerd coaster? Op de concept tekening lijken de achtbanen erg kort, ook wordt de omgeving amper benut. Kijkend naar Fenix in Toverland, is de omgeving een stuk interessanter ingericht waardoor je veel verschillende kijkhoeken hebt naar de baan. Bij Max & Moritz lijkt dit niet het geval te zijn.

Zelfs Efteling fans die vaak lovend zijn over uitbreidingen in het park, zijn kritisch. Zij vinden veelal een kinderachtbaan geen verkeerde investering, maar wel als ‘vervanger’ van de Bob, die toch een stuk interessanter was voor achtbaanliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen. 

Voor de achtbaan wordt 15 miljoen euro betaald. Dat is enorm veel geld voor twee kinderachtbanen. Ter vergelijking: de Baron kostte 18 miljoen, Joris en de Draak 12 miljoen. Had de Efteling voor datzelfde geld niets iets veel interessanter kunnen bouwen op deze A++++ locatie aan het begin van het park?

De vraag blijft ook, wanneer de Efteling nu die ene topper gaat bouwen waar iedereen voor naar het park zal gaan. Ja, het park is mooi, sfeervol en bevat een gevarieerd aanbod. Maar de echte ‘Goliath’ ontbreekt. 

Want eerlijk is eerlijk, Symbolica is nou ook niet de knaller waarop iedereen gehoopt heeft. 

Deel met vrienden:
Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!