Van die dingen: dat pretparkvoedsel is echt veel te duur

In Nieuws by RutgerLeave a Comment

In de serie ‘Van die dingen’ bespreken we met jullie elke zondag situaties die je als elke pretparkfan tegenkomt in een pretpark. Dit kunnen irritaties zijn, grappige momenten en natuurlijk hele herkenbare dingen. Vandaag hebben we het over het pretparkvoedsel, want mijn hemel wat is dat duur.

Over het algemeen, valt een frietje nog wel mee. Bij de sausen beginnen de parken vaak al een beetje los te komen en bij de snacks en hamburgers gaat het wild. De prijzen schieten soms echt de pan uit.

Wij als pretparkabonnees denken wel eens voordelig uit te zijn met ons hippe pasje, maar niets is minder waar. De parken verdienen goud aan je uitgaven bij de horeca. Mits je natuurlijk alleen maar uit je eigen Bumba broodbakje blijft eten die je eerder in een Plopsa park hebt gekocht…

De eerste keer dat ik zoiets had van: ‘Wat is deze?!’ was in Walibi Belgium. Ik kan mij niet precies meer heugen wat de prijs was, maar de prijs van het uiteindelijke matige menu met burger, frietje met en wat drinken liep op richting de vijftien euro. Ik wil niet gierig zijn, maar dit is wel ernstig.

Ook DisneyLand Parijs is erg goed in het verkopen van duur eten, het verschil met de andere parken vond ik dan wel dat de kwaliteit wel gewoon prima was. 

Ook Walibi Holland kan er wat van

Onlangs wist Walibi Holland de fans ook al te verbazen met een nieuwe snack combi in Cock-A-Doodle-Doo van €8,50. Dit bevat twee veel te kleine bakjes met kippeling en pulled chicken. Meer paneermiddel dan vlees, maar het is wel lekker! Ohja, hier zit nog geen drinken bij..

Foto: Themepark.nl

Naja, dit was het weer even voor dit weekend. Sorry dat de afgelopen weken geen ‘van die dingen’ online was gekomen. Ik had het druk.

Groetjes

Joe

Hoi.

Deel met vrienden:
Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!