Donderdag 13 april was het dan eindelijk zo ver, Gold Rush, de eerste triple lauch coaster van Nederland, gaat open voor het grote publiek. Wij als Pretparkfans waren aanwezig als pers. We kregen onze passen en gingen het park in, waar meteen een hoop entertainment op ons stond te wachten en ons de weg wees richting de achtbaan.

Er stonden al veel mensen te wachten op de openingsceremonie maar gelukkig waren dit allemaal dagjesmensen en konden we hier langs lopen. We kozen een verhoogd plekje op zodat het uitzicht op het podium, waar directeur Wouter Dekkers de achtbaan officieel zou openen, goed was. De ceremonie begon met James W. Marshall IV, ‘familie’ van James W. Marshall, de vinder van het eerste klompje goud en zo dus de Gold Rush begon. De mascottes Randy en Rosie kwamen aan gevolgd door Wouter Dekkers en de burgemeester van Hardenberg. Toen was even het standaard bedank praatje maar toen was het moment daar, Gold Rush ging door de baan, onder leiding van muziek en vuurwerk was de eerste rit een feit.

Toen was het aan ons, we liepen meteen richting de ingang en dit resulteerde dat we in de derde bemande rit konden zitten. We namen plaats op de een na laatste rij. De spanning steeg en daar gingen we, de eerste lancering was natuurlijk niet spectaculair maar toen werden we achteruit gelanceerd en die lancering was krachtig, we gingen de dive loop in en bleven daar een kleine 2 seconde op zijn kop hangen. Deze 2 seconde voelde misschien wel als 20 seconde omdat het zo’n super toffe ervaring is. We gingen vooruit en knalden met 95 km/h door het station heen om de top hat over te gaan, en ik verbaasde mezelf over de snelheid van de baan maar ook over de steilheid van de top hat. Na de top hat gingen we naar de zogeheten sling loop, een ‘inversie’ waar je niet over de kop gaat. Dit was dan ook meteen de grootste tegenvaller van de gehele achtbaan. Er was bij mij eerst nog verwarring want op Rollercoaster Database wordt gesproken over een sidewinder, maar Slagharen zelf dus over een sling loop.

Na deze sidewinder/sling loop gingen we door een sterke helix en sloten we af met de dive loop. En deze inversie is zeer stevig, omdat je met zo’n hoge snelheid en doorheen gaat word je heel hard naar links gegooid, dit resulteerde dan ook in klappen in het gezicht bij mede passagiers. Dat was de baan al weer, we pakten onze spullen en gingen naar onze foto kijken, maar helaas deden de schermen het nog niet. Dus toen gingen we maar naar de tent waar voor de pers eten klaar lag, we hebben genoten van de overheerlijke poffertje en hamburgers. Na de maaltijd zijn we nog drie maal in de achtbaan geweest, zowel front seat als back seat, waarbij back seat toch mijn favoriet is. Vervolgens hebben we nog wat video’s geschoten, heb ik de souvenirshop leeg gekocht, hebben we nog wat meerdere attracties gedaan in het park en hebben we nog zitten dood vriezen door een slush.

Gold Rush is zeker een toevoeging aan Attractiepark Slagharen en is zeker beter dan zijn voorganger Looping Star. Natuurlijk zal zo’n icoon niet vergeten worden want de iconische waarde van deze achtbaan is enorm hoog. In mijn top 10 lijstje van Nederland staat hij op nummer 5, omdat vooral de achterwaartse lancering zo leuk is. Ik raad zeker aan om de achtbaan zo snel mogelijk te bezoeken want het is echt een aanwinst voor Nederland.

Deel met vrienden:

Tags

Share this Project

Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!