winter slagharen

winter slagharen

Zaterdag 7 januari onverwachts nog even een bezoekje gebracht aan Winter Slagharen, de reden van dit bezoek? Mijn abonnement moest opgehaald worden en persoonlijk was ik erg benieuwd naar Miracle of Lights.

De avond voor ons bezoek had het vreselijk had gesneeuwd, en als niet rijke student is het dan nog maar de vraag de trein nog maar rijdt. Gelukkig was dit wel het geval, alle treinen lagen er uit, behalve die van ons! Helaas wel wat vertraging, maar niet zo hinderlijk dat we te laat in het park waren, alhoewel een printje op station Zwolle wel nodig was om de trein te halen. Vervolgens na 30 minuten kou kleunen in Hardenberg en een sneeuwballen gevecht verder, kwamen we aan in een onder gesneeuwd Slagharen. Er stonden maar enkele auto’s op de parkeerplaats en we wisten dat we een rustig dagje tegemoet gingen. Gelijk was daar al de eerste hindernis, de spekgladde loopbrug, waar we al bijna op ons gezicht lagen. Na dit te hebben overleefd snel het abonnement opgehaald bij de receptie en het park in.

Gelukkig was er in het park goed gestrooid. We hadden afgesproken met nog iemand, die al een uurtje eerder in het park was, en toen vervolgens een uur (!) in de free fall tower heeft gezeten, dit zegt meteen ook genoeg over de drukte van vandaag. Na 2 rondjes free fall vonden we het tijd om even een rondje te lopen door het park. Het viel mij op dat alle attracties, op de waterattracties na, gewoon open was. Mine train reed gewoon een test rit om alle sneeuw van de baan te krijgen, en reed vervolgens de hele dag onder het vriespunt. We grapten dat dit de enige Vekoma achtbaan was in Nederland die wel kon draaien met dit weer, met een grote knipoog naar de Python in de Efteling. We gingen een rondje in Mine Train, en dit blijft voor een kinder achtbaan toch een heerlijk baantje. We konden helaas niet blijven zitten en zochten toen vervolgens El Torito op. Spinnen lukte helaas niet geweldig omdat de gondels behoorlijk vast gevroren zaten. Na 2 rondjes Torito liepen we een klein rondje door het park, hebben we een klein sneeuwballen gevecht gehad achter Wild West Adventure, waarna we meteen deze darkride mee pakte. Geen bijzondere baan, leuk voor een park als slagharen, maar ging echt hoogte punt. Vervolgens weer met de kabelbaan naar de andere kant van het park gegaan, we lieten dus Tomahawk en de Eagle achter ons liggen. Vervolgens een klein rondje gemaakt en wat rond gekeken bij het prachtige witte landschap. Na te hebben besloten te hebben dat we na Aqua Mexicana een all you can eat buffet gingen bezoeken in het park, zijn we met de kabelbaan naar de andere kant van het park gegaan om te gaan zwemmen want attracties bezoeken was met deze temperaturen niet te doen.

In het zwembad was het wel een stuk drukker dan in het park, dat is natuurlijk niet onlogisch, het is hier ten slotte bijna 27 graden warmer dan buiten. We deden wat rondjes van de glijbanen en na een uurtje of 2 waren we weer uitgekeken, maar we keken vooral uit naar het avond eten, want voor 18 euro onbeperkt eten zegt natuurlijk niemand nee. Dus wij weer met de kabelbaan naar de andere kant van het park gegaan, nog even snel 3 rondjes Mine Train meegepakt, en toen aangeschoven voor het avond eten. We gingen eten bij Big Jake Dinner House, en wat hebben we hier veel gegeten. Na 8 keer opscheppen hebben we als tussendoortje gekeken naar de show Miracle of Lights, en wat is dat een prachtige show zeg. Goede verhaallijn, mooie laser effecten, goeie muziek, schitterend vuurwerk en goeie promotie voor Gold Rush. Ik kon zeggen dat ik deze show mooier vond dat winterlicht in de Efteling. Vervolgens hebben we nog snel wat spareribs gegeten en toen vertrokken we weer richting huis. We konden zeggen dat het een geslaagde dag was, maar die wel ijskoud was!

light-1-1024x575

light-1-1024x575
Afbeelding 1 van 5

Deel met vrienden:

Tags

Share this Project

Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!