Donderdag 2 maart was het weer tijd om een bezoekje te brengen aan Attractiepark Slagharen, deze keer was ik namens Pretparkfans uitgenodigd voor een persbijeenkomst.

Hoewel de aanvang pas half 12 was, was ik om 8 uur al onderweg naar het attractiepark, aangezien Slagharen niet naast de deur ligt. De reis verliep voorspoedig en rond half 12 kwam ik aan bij het park. Snel aanmelden bij de receptie en vervolgens werd ik samen met wat andere journalisten naar een eettentje gebracht in de mainstreet. Hier zou een presentatie worden gehouden door Algemeen Wouter Dekkers over de winterwerkzaamheden maar vooral over Gold Rush. Toen ik binnenliep waren de andere leden van pretparkfans al aanwezig, ik zocht mijn plek op en de presentatie begon.

Tijdens de presentatie kwamen de volgende onderwerpen voorbij:

Kids Country: Deze kinderspeelplaats is deze winter flink onderhanden genomen. Op het laatste moment was besloten dat ook Kids Country deze winter een onderhoudsbeurt zou krijgen. De voornaamste reden was het verouderde uiterlijk en het niet zou passen bij Gold Rush. De primaire kleuren worden weggehaald en een deel blijft open zodat het niet meer de donkere hoek van het park is. Er worden nieuwe speeltoestellen geplaatst en het moet een uiterlijk krijgen naar een fort uit 1848, de tijd van de Gold Rush. Ook de horeca voorziening in Kids Country wordt vernieuwd.

Restaurants: Er zijn een aantal restaurants aangepakt deze winter. Slagharen wilt niet alleen nog maar friet en hamburgers aanbieden. Zo is een van de restaurants omgebouwd tot Randy’s pizza & pasta. Het is meer richting de wild west stijl omgebouwd en er zijn nieuwe verwarmingen en funderingen aangelegd zodat het in de zomer als in de winter lekker is om hier te zitten. Want volgens Wouter Dekkers waren er tijdens de winteropenstelling te weinig plekken waar je binnen kon zitten. Verder is er vanaf komend jaar in dit restaurant live cooking aanwezig. Ook Blacksmiths is aangepakt, het zou een echte mancave moeten worden. Het krijgt een stoer uiterlijk en er wordt BBQ-grill voorgeschoteld. Uiteraard mag in een mancave geen bier ontbreken, hier is uiteraard aangedacht.  Natuurlijk werd het eettentje bij Kids Country ook onderhanden genomen, hier zullen ook gezondere snacks verkrijgbaar worden.

American Circus Show: Deze show wordt dit jaar vernieuwd, over enkele weken zijn er de eerste testdagen met o.a. acrobaten, clowns en papegaaien.

Raccoon lodge: in 2017 heeft slagharen het overnachtingaanbod uitgebreid met de Raccoon lodges. De huisjes komen in grote cirkels te staan, en deze cirkels bestaan uit eindelijk weer uit 7 huisjes per cirkel. Door het jaar heen komen er meer huisjes naar het park toe en met de kerst zou de volledige voltooiing zijn. Ook het inchecken wordt een stuk makkelijker, want op de parkeerplaats is een oude boerderij omgebouwd tot een incheckbalie.

Gold Rush: Over Gold Rush ga ik in dit artikel niet veel vertellen, aangezien we hier al een artikel over geplaatst hebben, wel geef ik enkele specificaties. Zo wordt de entreepoort van de achtbaan 8 meter breed zodat het meteen erg indrukkend is. Bij de vormgeving van de trein is gekozen om de vorm van een stoomlocomotief aan te houden. Deze treinen zorgden tijdens de Gold Rush voor transport van mensen en goud. De lampen die op de trein zitten werken echt, en worden ’s avonds opgeladen. De trein weegt met mensen er in totaal 9 ton. Ook werd er gesproken over de Gold Rush die in Nederland gaat plaats vinden.

Na de presentatie kregen we een broodje en wat te drinken. Het weer was buiten niet heel best dus we kregen een poncho zodat we niet te nat werden. Helmen op, poncho aan en camera gereed, we vertrokken naar de bouwplaats van Gold Rush. Door het slechte weer konden we niet op alle plekken komen waar eerst aan wed gedacht. Op deze plekken was het zo modderig dat we er helemaal in zouden zakken. We kregen uitleg van Wouter Dekkers over de achtbaan en hoe het moet gaan met de monorail. De monorail moet namelijk stoppen bij de lancering van de achtbaan om te voorkomen dat er object en richting de baan worden gegooid en de bezoekers dit dus tegen hun aankrijgen. Ook de verbouwing van Kids Country liep voorspoedig. Er was al een groot deel gesloopt en er waren al graafwerkzaamheden bezig. Een groot deel van de ondersteuningen lag nog op de aanhanger naast de bouwplaats en konden dus goed worden bekeken. Uiteindelijk was toch besloten om richting de lancering te lopen om daar nog een kijkje te nemen. Na de rondleiding kregen we nog wat te drinken aangeboden en toen was het al weer tijd om terug naar huis te gaan. Het was een erg interessante en leerzame middag in Slagharen en op naar de opening van Gold Rush!

 

P1140580

Afbeelding 1 van 17

Deel met vrienden:

Share this Project

Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!