Vrijdagavond 13 oktober werd in Avonturenpark Hellendoorn het halloween evenement ‘Screams’ voor de tweede keer gehouden. ‘Screams’ is het tegenovergestelde van het welbekende ‘Heksendoorn’, zoals Avonturenpark Hellendoorn in oktober wordt genoemd. Het park is overgenomen door griezels en scare-actors. Overal waar je loopt kan je griezels tegen komen, je bent nergens veilig…

 

In tegenstelling tot 2016, de eerste editie van Screams, is het dit jaar groter uitgepakt dan eerst. Er lopen meer dan 100 scare-actors rond, er zijn meer spookhuizen en meer scarezones. Dit jaar kon er gegriezeld worden in 9 verschillende scarezones en spookhuizen! Tevens waren er 10 verschillende attracties geopend die je in het donker kon bezoeken!

 

 

De Scarezones
Het Freak Circus is een mysterieus circus met allemaal gestoorde clowns en andere freaks! Dit spookhuis bevond zich in het Gouden Theater Paleis, In The Ring kwam je terecht in een grote ronde tent op het plein voor de ‘Casa Magnetica’, waarin je volledig gedesoriënteerd werd door de mist, stroboscoop lampen en harde hardstyle muziek. Death Lab was één van de twee betaalspookhuizen waarin je rondloopt door een bloederig laboratorium waar experimenten met mensen volledig verkeerd zijn afgelopen. Dit spookhuis bevond zich in een grote, lange tent op de plek van het Slidepark.

 

In het huis boven de ‘Discovery Club’ was de Devil’s Church te vinden, een satanische tempel waarin monniken en nonnen duivelse krachten uitoefenden op hun slachtoffers. De Haunted Playground was een grote zone waarin je door een verlaten speeltuin liep waarin allemaal griezelige snoepverkopers en kabouters te vinden zijn. Deze zone bevond zich op de plek van ‘Dreumesland’. Attractie ‘Het Jungle Monster’ heeft tijdens Screams plaats gemaakt voor Jungle Attack. In deze attractie vaar je door een duistere jungle waarin de bewoners van de jungle je de stuipen op het lijf jagen met vuur, enge beesten en geluid!

In het park bevond zich naast de informatiebalie een hotel, het Horror Hotel. Dit was het tweede spookhuis waar een kleine bijdrage voor betaald moest worden. Als je incheckt in dit hotel maak je een rondgang door de vreemde kamers en gangen van het meest enge hotel wat je ooit zal zien. Naast het Death Lab bevond zich de laatste scarezone, Zombie Escape. In deze donkere zone waren overal autowrakken te vinden, en overal kwamen de zombie’s vandaan! Nergens was je veilig, ze wouden maar één ding, jouw vlees. Als laatste had je de gelegenheid om naast het Horror Hotel een virtuele ervaring te beleven. Je kon plaatsnemen op een stoel, een Sony Playstation Virtual Reality bril opzetten en een angstaanjagend, hels avontuur beleven.

In vergelijking met Heksendoorn zoekt Avonturenpark Hellendoorn met dit evenement echt de grenzen op van zijn gasten. Mensen rennen gillend weg, achterna gezeten door mannen met kettingzagen. Dat zijn taferelen die je niet ziet tijdens Heksendoorn. Avonturenpark Hellendoorn mag trots zijn op dit evenement, met name als ze in de volgende jaren dit evenement nog verder zullen uitbreiden!

Deel met vrienden:

Tags

Share this Project

Wat vind jij? Laat hier je reactie achter!