Toverland opent nieuw themagebied met Wing Coaster in 2018

In Toverland by Nick Meijer

Toverland wordt in 2018 anderhalf keer zo groot. Het attractiepark breidt dan uit met een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied. In het themagebied staan twee grote attracties centraal. Een spectaculaire rollercoaster en een betoverende boatride zullen voor menig gelukservaring gaan zorgen bij de bezoekers.

Het nieuwe themagebied komt te liggen bij de vijvers achter het reeds bestaande themagebied de Magische Vallei. Eyecatcher van deze area wordt een sensationele Wing Coaster. Bij dit achtbaantype hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreĆ«erd wordt. Tijdens de rit zullen de passagiers meermaals over de kop gaan. Paul Oomen, technisch directeur, is erg trots op deze toevoeging. “Dit is de eerste Wing Coaster van de Benelux.” Hij belooft dat een ritje in de Wing Coaster “een onvergetelijk gevoel van vrijheid” geeft. De leverancier is de toonaangevende achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.

Daarnaast kan men genieten van een magische boatride. Deze waterattractie is geschikt voor de hele familie en zal deels overdekt zijn. De boatride wordt gebouwd door MACK Rides. Ook spinning coaster Dwervelwind en log flume Backstroke in Toverland zijn van deze Duitse leverancier.

Naast het themagebied opent Toverland ook een nieuw entreegebied. Dit gebied wordt een verblijfsarea met diverse horecagelegenheden, winkels en een openluchtpodium. Vanuit hier kunnen bezoekers hun weg vervolgen naar de overige themagebieden van Toverland. De totale uitbreiding bedraagt ruim 7 hectare; hiermee wordt het parkoppervlak anderhalf keer zo groot. Dit wordt de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland.

 

Wanneer je alle geruchten en bekend gemaakte plannen samenvat in een plaatje, dan zou Toverland erin 2018 zo uit moeten zien. Let ook op de ingetekende wingcoaster!

Bron: Sandman op Themepark.nl

 

Nick Meijer

Nick Meijer

Naast het beheren van deze website en het schrijven van artikelen bezoek ik natuurlijk graag de pretparken zelf. Mij zal je voornamelijk vinden in Walibi Holland, waar ik ook een abonnement voor heb. Naast de pretparken bezoek ik met enige regelmaat een hardstyle feest.
Nick Meijer

Latest posts by Nick Meijer (see all)